بلفاروپلاستی(زیبایی پلک)

“از نظر زیباشناسی چشم ها مهمترین جزو صورت هستند، چشم ها نشان دهنده سن فرد و منعکس کننده حالات هیجانی و خلقی وی هستند. متاسفانه چشم ها و پلک ها زودتر از سایر اجزای بدن، علائم پیری را نشان می دهند. به دلیل همین حساسیت، هر روز افراد بسیاری با استفاده از جراحی زیبایی پلک چشم، اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و از زندگی خود لذت بیشتری می برند”!

بلفاروپلاستی یکی از اعمال جراحی زیبایی است که برای برداشتن پف پلک ها، اصلاح افتادگی پلک و برداشتن پوست اضافی آنها طراحی شده است و با توجه به تبلیغاتی که توسط افراد، برخی پزشکان و کلینیک های زیبایی در خصوص آن صورت می گیرد، افزایش اطلاعات افراد درباره این عمل جراحی نه تنها خالی از لطف نیست که ضروری به نظر می رسد.

چه کسانی کاندید عمل جراحی زیبایی پلک هستند؟

بهترین کاندیدهای جراحی زیبایی پلک، کسانی هستند که حداقل 35 سال سن دارند و آویزان شدن پوست پلک یا پُف زیر چشم باعث تغییرات ناخوشایند در چهره آن‌ها شده است (البته در موارد استثنایی، افراد جوان‌تر را که به دلایل خاص مشکلات فوق را پیدا کرده‌اند می‌توان تحت عمل جراحی قرار داد). برای انجام این جراحی لازم است شخص به طور کلی سالم بوده و بیماری خاصی نداشته باشد. همچنین باید انتظارات واقع‌بینانه و معقولی از عمل جراحی و نتایج آن داشته باشیم. به همین دلیل دیدن تصاویر قبل و پس از جراحی سایر افراد و احیاناً مشورت با کسانی که قبلاً جراحی شده‌اند، می‌تواند کمک‌کننده باشد.

قبل ازجراحی چه اقداماتی نیاز است؟

قبل از عمل جراحی یک معاینه دقیق چشم ضروری است. تعیین قدرت بینایی ،بررسی وضعیت لایه اشکی، بررسی حرکات چشم واعصاب حرکتی و حسی چشم و صورت ، بررسی وضعیت ابروها وقرینه بودن آنها از جمله معایناتی است که باید انجام شوند. در صورت وجود بیماری خاص یا حساسیت دارویی یا مصرف داروی خاص باید به پزشک معالج اطلاع داده شود.لازم است داروهای رقیق کننده خون از جمله آسپرین و مشابه آن طبق نظر پزشک معالج از 10 روز تا 2 هفته قبل از عمل قطع شوند.
قبل از عمل باید وضعیت سیستمیک شخص بررسی شده ، آزمایشات خون مورد نیاز انجام شود و در صورت تشخیص بیماری خاص باید بررسی و در صورت نیاز با متخصص مربوطه مشاوره شده و تحت درمان قرار گیرد.

جراحی چگونه انجام می شود؟

معمولا جراحی به صورت سر پایی انجام می شود و نیازی به بستری شدن ندارد.تقریبا همیشه جراحی با بی حسی موضعی انجام می شود.در موارد بسیار استثنایی بسته به وضعیت بیمار و در صورت صلاحدید پزشک،ممکن است بیمار به طور کامل بیهوش گردد.

قبل از عمل باید وضعیت سیستمیک شخص بررسی شده ، آزمایشات خون مورد نیاز انجام شود و در صورت تشخیص بیماری خاص باید بررسی و در صورت نیاز با متخصص مربوطه مشاوره شده و تحت درمان قرار گیرد.

چه مراقبت های پس از عمل نیاز است؟

در پایان جراحی محل برش و بخیه ها با پماد چرب می شود و نیازی به پانسمان و بسته شدن چشم وجود ندارد.پس از آن که اثر داروی بی حس کننده از بین رفت ممکن است احساس کنید که پلک ها تحت کشش و دردناک هستند.این حالت معمولا خفیف است و با مصرف مسکن های معمولی بر طرف می شود.در صورت بروز هر گونه درد شدید یا کاهش دید حتما با پزشک خود تماس بگیرید.معمولا توصیه می شود که پس از عمل 24 تا 48 ساعت از کمپرس سرد استفاده کنید و سرتان را بالا نگه دارید (برای خوابیدن هم چند بالش زیر سرتان بگذارید) این اقدامات به کنترل ورم و کبودی محل عمل کمک زیادی می کند.میزان ورم و خون مردگی محل عمل در افراد مختلف متفاوت است.

معمولا ورم و کبودی پس از چند روز به حداکثر می رسد و ظرف 2 تا 4 هفته بر طرف می گردد.تا یکی دو هفته پس از عمل پلک ها ترشحات خفیف یا حالت چسبندگی دارند.مصرف قطره های مناسب به رفع این حالات کمک می کند.در هفته های اول پس از عمل ممکن اشکریزش،حساسیت به نور و تغییرات گذرای بینایی (مثل تاری دید یا دوبینی) ایجاد شود که به تدریج بر طرف می شود.بخیه ها معمولا 5 تا 7 روز پس از عمل برداشته می شود و پس از برداشتن بخیه ها تورم پلک ها کم کم فروکش می کند و فرد ظاهر بهتری پیدا می کند.